torsdag 19 januari 2012

Ett lättare liv!

Vill du komma i form? Bli av med några extrakilon? Komma igång med den där mer hälsosamma livsstilen som på sikt ger ett
lättare liv…

Vi kommer att starta en grupp för dig som vill gå ner i vikt och börja leva mer hälsosamt. Gruppen, som vi kallar “Lättare liv”,  startar onsdag 15/2 kl 13.00 (förutsatt att tillräckligt många är anmälda).  Vi träffas sedan varannan vecka på Kungsgatan 64 kl 13 – 14.30 vid åtta tillfällen. Det första tillfället kommer att ta längre tid eftersom vi då har möjlighet att ta våra utgångsvärden (längd, vikt, skelettmätning, blodtryck). Mätningarna görs av Agnetha Östervall Danielson, som är hälsopedagog och kommer att medverka i gruppen vid flera tillfällen.

Detta är tänkt som en peppningsgrupp. De flesta av oss vet ju egentligen hur man ska göra, eller hur? Men ofta är det bra med stöd för att man verkligen ska komma igång med det där. Vi gör våra egna målplaner som vi sedan jobbar med mellan träffarna. Vi förespråkar inte någon särskild metod utan var och en får hitta det sätt som passar bäst – det är väldigt viktigt om det ska hålla i längden tror vi.

Vid träffarna får alla möjlighet att dela med sig av hur det går med målplanen. Varje gång har vi dessutom en kort pausgympa (som kan göras sittande) samt en kort avslappning. Alla deltagare är förstås välkomna att dela med sig av egna hälsotips!

Vi som håller i den här gruppen sitter i samma båt, d v s vi kommer också att jobba med våra egna målplaner i gruppen.

Varmt välkomna!

Anmäl er senast 10/2 till Karolina eller Anne-Charlotte.
Karolina Wik (HSO Uppsala kommun) karolina.wik@c.hso.se 070-7995186
Anne-Charlotte Nyqvist (NHR) nhr@c.hso.se 018-560926

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar